Referat fra Grundejerforeningens generalforsamling den 09.04.2022

 

Dagsorden.

 

1) Valg af dirigent

2) Formandens beretning for 2021/22

3) Fremlæggelse af regnskab for 2021

4) Fremlæggelse af budget for 2022 og vedtagelse af kontingent for 2022

5) Eventuelle forslag fra medlemmerne, der er ikke forslag fra medlemmerne

6) Valg af bestyrelse. På valg er Susanne Sander og Lars Klausen

7) Valg af suppleant. Kasper Kongsvig.

8) Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen

9) Valg af revisorsuppleant. Nuværende Niels Tikøb Olsen

10) Beretning og debat

11) Eventuelt

 

AD.  1.           Jørgen Lind Thomsen blev valgt til dirigent.

AD.  2.           Formandens beretning blev godkendt.

AD.  3.           Formanden fremlagde regnskabet for 2021 – som blev godkendt.

AD.  4.           Formanden fremlagde budget for 2022 – som blev godkendt. Det nuværende kontingent på 200 kr. fortsætter.             

AD.  5.           Der var ikke modtaget forslag til generalforsamlingen fra medlemmerne.

AD.  6.           Susanne Sander blev genvalgt og Lars Klausen blev valgt ind i bestyrelsen.

AD.  7.           Kasper Kongsvig blev valgt til suppleant for bestyrelsen.

AD.  8.           Niels Tikøb Olsen blev genvalgt til revisorsuppleant.

AD. 9.            Debat og spørgsmål til beretningen:

Beretning:

Sandfodring v/ Christina W Kærsgård: Vi har fået fodret med ca. 24000 kubikmeter sand udfor vores kyststrækning, det vil sige fra umiddelbart syd for den gamle nedkørsel og nordpå. Susanne Sander og undertegnede er indkaldt til et møde den 29.april for at diskutere projektet ”Sandfodrings” fremtid.

Årsagen til at fremtiden er ”på spil” er at sidste rate for indbetaling er 2023, så der er dømt pause  efter denne indbetaling. Yderligere indbetalinger skal besluttes på en generalforsamling, når det bliver aktuelt.

Kommunens planer går i retning af frigøre kommunens økonomi fra den nuværende model for finansiering, der i korthed går ud på at fordoble grundejerforeningernes bidrag.

 

I øjeblikket leder kommunens folk efter alternative sand ”lejer” i Nordsøen, der ikke ligger for langt væk….

Fordi sandet fra Hirtshals er voldsomt efterspurgt, ifølge lovgivningen skal Hirtshals Havn sørge for at ”By-passe” noget af det sand, som Vi henter op af sejlrenden.

”Malik” forårsagede en ret voldsom erosion hvor bla. nedkørslen forsvandt. Rolig nu, den bliver/ er blevet genetableret uden udgift for foreningen. Jeg har foreslået kommunen at lave en direkte sandfodring af klitterne fra lastbiler, for at genskabe den klitfod, der er ”væk”.

Den var lidt en streg i regningen, med Malik, at den har taget af klitfoden i en skrå linje mod nord, mens sandtabet længere nordpå ser ud til at være mindre, dette kan dog skyldes de højere klitter her, hvor nedstyrtet sand kan kamuflere sandtabet forneden.

 

 

Affald

Kommunen er i færd med at planlægge udrulningen af den affaldsordning, som skal gælde i vores område.

I det store hele vil øvelsen bestå i at erstatte en affaldscontainer med to ved huset, ganske som i den øvrige del af kommunen. Vi har et problem med visse placeringer, som en følge af at fx renovationsbilerne skal ”vende”. I nogle tilfælde kan det betyde, at der skal etableres en ny vendeplads, der ikke ligger der, hvor de almindelige køretøjer ”vender”. Her kan der være tale om, at man flytter vendepladsen, så man skal gå længere med affaldet fra sit sommerhus, til en vendeplads, hvor der er containere til at modtage affaldet.

Ellers vil de eksisterende vendepladser kunne anvendes med en udvidelse efter de krav, som er angivet i den brochure som er udleveret.

Kommunen vil udrulle systemet i år, så det bliver en del af den nye bestyrelses arbejde. Vi kan af gode grunde ikke sige noget om, hvad det vil koste. Det giver således ikke mening at afsætte et beløb nu. Efter besigtigelsen sidste år vil der være mindre justeringer ved eksisterende vendepladser.

 

Nørlev Kæret

5 år efter Fredningsnævnets afgørelse vedr. fredning af Nørlevkæret har COWI udarbejdet en plejeplan for området bestilt af Hjørring Kommune. I § 9 i fedningsbestemmelserne fremgår det tydeligt, at der inden for 2 år fra fredningsdatoen skal udarbejdes en plejeplan for området. Kommunen havde 2 år til at få planen udarbejdet, men det skete først med 3,5 års forsinkelse. Tilsyneladende lader Hjørring Kommune/Naturkommunen hånt om fredningsbestemmelserne. Endnu her medio februar 2022 har stort set ingen pleje fundet sted. Sådan så det ud for en måned siden men….

Så er der senere sket det, er der er ryddet buske og slået hø i den ”lille” fredning, samt rykket buske op. men vist ikke sket noget i den store fredning.

Der savnes en metodisk pleje af området så der sker en ”pleje” og ikke en oprydning.

I det hele taget burde der etableres en fast rutine med afgræsning, som anbefalet i plejeplanen, hvor det anbefales at der sættes dyr ud på den lille fredning i den sidste del af sommeren.

Men, der er altså ikke nyheder om, at man vil gå i gang med en afgræsning af det ”lille” område – Hvilket ville være meget gavnligt for floraen.

 

Hegnet ved det store kær indeholder en låge mod Søslangevej, den låge skal skiftes inden der sættes dyr ud på arealet…..men det bliver den vel.

 

 

Stierne ned til vandet

Egentlig er det simpelt, man kan gå ned til vandet umiddelbart fra de enkelte veje, der støder op til Udemarken, der findes flere kort, der viser dette.

Men der anlægges ”mange stier” og flere af dem er årsag til sandflugt.

Foreningen har gennem årene flere gange sat faskiner op og det har hjulpet, tak for indsatsen.

Vi afholder en arbejdsdag den 28.maj hvor vi vil sætte yderligere faskiner op.

 

 

Følgende datoer er aftalt af den siddende bestyrelse

 

28 Maj, arbejdsdag

24.august 14 Merete møde

7.november Bent

 Niels Tikøb Olsen spurgte ind til kloakering i området.                                               Bestyrelsen ved endnu intet om de kommunale planer for kloakeringen.

Jørgen Lind Thomsen – oplyste, at han mente, at der var lange udsigter til, at kloakeringen blev igangsat.

Helle Madsen, Udemarken, undrede sig over at det sand, der skal være på og dække stenene syd for Strandvejen, bliver gravet op fra stranden. Er Hjørring Kommune bekendt med det?                                                                                                                    Bestyrelsen retter henvendelse til Kommunen.

Niels Tikøb Olsen, Søstjernevej, spurgte om, bestyrelsen havde tænkt på at benytte pileflet til kystsikring i stedet for sandfordring.                                                             Bestyrelsen er bekendt med, at Johannes Falk ikke ønsker at udvide forsøget med pileflet – desuden er vores strand også anderledes end der, hvor forsøget med pileflet er i gang.

Den nyetablerede nedkørsel fra P-pladsen til stranden blev drøftet.                           Det vurderes, at den mest holdbare løsning til en nedkørsel er, hvor den er nedgravet, som der er gjort ved Tornby Strand. Vores nuværende nedkørsel fungerer nu som en bølgebryder.

Poul, Udemarken 20, undrer sig over, at der er lagt sten nord for den tidligere nedkørsel. Hjørring Kommune har sagt, at der ikke må laves arbejder på kysten, der vil medføre gener. De nu nedlagte sten, der ligger der, vil give gener.                             Bestyrelsen vil kontakte Hjørring Kommune.

Poul, Udemarken 20, var usikker på, om han måtte have en fast installation rundt om de 2 renovationsspande, hvis det bliver vedtaget, at der skal være renovationstømning ved hver matrikel. Pouls grund er fredet, og der må ikke ændres eller bygges noget på grunden.                                                                                                   Det skal undersøges, om der kan meddeles en dispensation til ovennævnte, hvis der bliver brug for renovationsspande på hver matrikel.

Simon, Rødspættevej 1, ville gerne vide, om vi selv må tage initiativer til nogle hastighedsdæmpende foranstaltninger uden at have en tilladelse fra Hjørring Kommune.                                                                                                                                          Det vil bestyrelsen undersøge.

Simon, Østersvej 4, foreslog, at der kunne laves et vejforsøg med, at der på enkelte steder blev lagt noget kraftigere ral ud, hvor der dannes opkørte vejhuller – så kunne man se, hvordan det fungerede. Forsøget kunne måske være ved S-svinget på Udemarken.

Der var flere forslag om vejene til diskussion - der var også en bekymring for vejenes tilstand, når der skal køres tungere renovationsvogne rundt i området.

Bent fra bestyrelsen oplyste, at vejene var blevet raspet/høvle oftere den sidste tid for at forbedre vejenes tilstand.

Simon, Østersvej 4, spurgte indtil flere administratorer til foreningens Facebook side. Bestyrelsen var enige i flere administratorer til Facebook siden.

Simon, Rødspættevej 1. vedr. hundeluftning og hundenes efterladenskaber. Måske skal der sættes skilte op om, at der skal bruges hundeposer, og at disse skal i renovationsspandende, samt forslag om, at udlejningsfirmaerne skal have hundeposer liggende og et skriv om, hvad de skulle bruges til.

Jørgen Nielsen, Udemarken 70, mente, at det var urealistisk med flere skilte i området, men der bør lægges mere information ud i udlejningshusene.

Bestyrelsen opfordrede til, at medlemmerne skulle møde op til arbejdsdagene i klitterne – tidspunkter og arbejdsopgaver vil blive lagt ud på Grundejerforeningens hjemmeside.

 

Næste generalforsamling bliver påskelørdag den 08.04.2023 på Havrevang i Lønstrup.

 

Bestyrelsen takkede for en god generalforsamling.

Generalforsamling 2022

Del siden


Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard


Referat af ekstraordinær generalforsamling 29. april 2023


Der deltog 6 grundejere og der var modtaget 25 fuldmagter.


1) Valg af dirigent

Kasper Kongsvig blev valgt som dirigent og konstaterede at den ekstraordinære generalforsamling var lovligt indkaldt

2) Fortsat deltagelse sammen med Hjørring Kommune i en ny 5 års periode fra 2024-2028 omkring sandfodring med den nuværende fordelingsnøgle:

Udemarken kr. 2.000,- pr. år, resten kr. 500,- pr. år. for hver grundejer.
Afstemning:
30 stemte JA og 1 stemte NEJ
Forslaget er hermed vedtaget.


3) Eventuelt Der var ingen emner, men en løs snak omkring bordet


Referat fra Skallerup Præstegårds generalforsamling den 8.4.2023



Pkt. 1.
Valg af dirigent:
Jørgen Lind Thomsen blev valgt og konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt.
Michael Hansen, Konkylievej 8, gjorde opmærksom på at budgettet manglede i indkaldelsen.
Pkt. 2.
Formandens beretning for 2022/23 herunder vejene og sandfordring.
Formanden gennemgik sin beretning, som kan læse på foreningens hjemmeside.
Formandens beretning blev efterfølgende godkendt.
Formanden orienterede ligeledes om de tre plancher, der var ophængt i lokalet, da bestyrelsen ønsker, at lave nogle tre arbejdsgrupper omkring følgende emner: Havvindmøller, kystsikring/arbejdsdage og sandfordring. Arbejdsgrupperne skal støtte bestyrelsen inden for de tre arbejdsområder.
Efter generalforsamling kunne medlemmerne skrive sig på listerne.
Pkt. 3.
Fremlæggelse af regnskab for 2022.
Flere medlemmer gjorde opmærksom på, at regnskabet ikke stemte på det regnskab som blev udleveret på generalforsamlingen - men efter en kort gennemgang blev det opdaget, at der på det udleveret regnskab manglede nogle minustegn ud fra nogle poster. Det revideret regnskab var korrekt.
Regnskabet blev godkendt og ligger revideret på foreningens hjemmeside.
Pkt. 4.
Fremlæggelse af budget 2023 og vedtagelse af kontingent for 2024.
Der var nogle kommentarer til opstillingen af budgettet – dette blev taget til efterretning.
Budgettet for 2023 blev vedtaget, og kontingentet på 200 kr. forsætter uændret i 2024.
Pkt. 5.
Eventuelle forslag fra medlemmerne .
Der var ikke indkommet nogle forslag.
Pkt. 6.
Valg af bestyrelse. På valg var Merete Ley, Bent Corneliussen og Jørgen Wilhelmsen.
Merete Ley og Jørgen Wilhelmsen genopstiller ikke.
Bent Corneliussen, Kasper Kongsvig og Torben Pedersen stiller op til valg.
Ovennævnte blev valgt.
Så den nye bestyrelse er følgende: Bent Corneliussen, Kasper Kongsvig, Torben Pedersen, Susanne Sander og Lars Klausen.
Pkt. 7.
Valg af suppleant.
Simon Pedersen blev valgt.
Pkt. 8.
Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen.
Jørgen Lind Thomsen genopstiller ikke.
Jens Jacobsen blev valgt til revisor.
Pkt. 9.
Valg af revisorsuppleant.
Nuværende revisorsuppleant Niels Tikøb Olsen blev genvalgt.
Pkt. 10.
Beretning og debat.
Bent Corneliussen orienterede om vejrforholdene – om de forhøjede bump, der var blevet lavet for at sænke hastigheden på vejene. Der bliver kørt alt for stærkt, og det ødelægger ligeledes vores veje.
Der ligger depoter af sand rundt omkring i området, som man er meget velkommen til at tage af sandet og fylde diverse vejhuller.
Simon Hockenhull ,Rødspættevej 1 - foreslog flere vejrbump nogle steder – men det har bestyrelsen ikke diskuteret.
Niels Tikøb Olsen, foreslog fattigmandsasfalt for at undgå vejhullerne og støvgener – det har Kystdirektoratet tidligere sagt nej til, men bestyrelsen kunne spørge kystdirektoratet igen.
Jørgen Vestergård, Konkylievej 19 – vejene er fræset vandrette, og forslog, at vejene kunne bues lidt, så vandet lidt lettere kunne løbe væk.
Bent Corneliussen svarer: Det tages op med ”Vejmanden”.
Debat om formandens beretning:
Torben Andersen, Hummervej 9 – spørgsmål : Om bestyrelsen har kendskab til, om Hjørring Kommune ville trække sig ud af sandfordringen?
Formanden svarer: Dette var bestyrelsen ikke bekendt ved.
Niels – Virker sandfordringen?
Formanden svarer - ja, det gør det- det fastholder status quo, når der er sandfordring fra søsiden.
Lene Madsen Udemarken 16 – problemer med skraldespanden - idet der ikke må bygges skraldespande stativ - når grunden ligger indenfor klitfredningsområdet.
Niels Tikøb Olsen – Har oplevet, at der var mange forskellige tilbygninger, og er usikker på om alt er lovligt.
Et bud var, at grave fire stolper ned – uden de støbes fast- så de nemt kan fjernes, hvis der opstår et problem med myndighederne.
Formanden oplyste, at bestyrelsen indstiller, at sandfordringen forsætter de næste 5 år.
Den nuværende periode som startede i 2018 og afsluttes i 2023.
Vi (grundejerforeningen) skal tage stilling til om vi vil fortsætte sandfodringsordningen de næste 5 år, og til samme bidrag på kr. 119.000 om året.
Det skal der stemmes om på generalforsamlingen.
At sandfordringen virker- refererer formanden til udtalelser fra Sommerhusforeningen Harerenden, som er følgende: ” Sammenfattende er bestyrelsen af den opfattelse at sandfodring fra kystsiden – med de nuværende informationer- betyder, at vi kan fastholde status quo på en erosionsudsat kyst, og at vi få valuta for pengene i form af at kunne bevare den nuværende kyst.”
Arne Sørensen, Udemarken 92 – Stranden er ikke blevet mindre, og mener, at sandfodringen virker. Vi skal helst ikke opleve store sten på stranden.
Kim Larsen, Rødspættevej 8 - – Hvis sandet skal hentes længere væk, får vi så mindre sand for pengene, og hvis der flere, der ønsker sandfodring?
Søren Bak, Østersvej 2 – Hvis vi ikke sandfordrer, ender det med store sten lig syd for nedkørslen til stranden – sandfodringen skal fortsætte.
Helle Madsen, Udemarken 16 – For sandfordring – i dag er der mange ralsten på stranden, som er svære at køre på – ved strandændringer, hvor skal bilerne holde?
Susanne Sander – Det kan blive et problem med parkering – men det kan så blive et kommunalt anliggende.
Lise , Østersvej 2 – Har ændringerne på høfderne ved Skallerup givet en effekt?
Formanden svarer – at det ved vi endnu ikke.
Michael Hansen, Konkylievej 8 – Er de 3,7 millioner regeringen har afsat indregnet i kystsikringen – måske man kan få et budget over det ? Stranden er vokset, så noget har sandfordringen virket.
Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen at sandfodringen forsætter.
Der blev fortaget en afstemning, om sandfodringen skal fortsætte uændret de kommende 5 år for 2024 - 2028.
Alle stemmeberettiget stemte for, at sandfodringen skal fortsætte på samme betingelser.
Bestyrelsens forslag blev vedtaget enstemmigt, (TILFØJELSE af bestyrelsen efter generalforsamlingen ”men da der er tale om en væsentlig økonomisk byrdefuld vedtagelse skal minimum halvdelen af grundejerforeningens medlemmer være repræsenteret på generalforsamlingen, hvilket ikke var tilfældet. Der indkaldes efterfølgende til en ekstraordinær generalforsamling for endelig vedtagelse af bestyrelsens forslag.”)
Peter Vadsholt, Konkylievej 13 – Grundvandet står højt i diverse brønde i området, så det er vigtigt at fastholde, at der sker en afvanding.
Jørgen Fønss, Udemarken 70 – Er meget tilfreds med den vandafledning, der foregår i området.
Torben Toft, Udemarken 49 – Hjørring Kommune har givet forhåndstilladelse til havvindmøller ud fra vores område. Torben henviser til foreningen GERNOK – Foreningen for grøn energi i respekt for natur og Kultur.
Brian Anderson, Hummervej 3. – Man skal passe på med ikke bare at sige nej til havvindmøllerne- for hvad er alternativet – forsat brug af kul og olie.
Østergård - Havvindmøllerne skal ligge 4-6 km ude i havet, og der 33 havvindmøller på strækningen mellem Hirtshals og Lønstrup. De er på højde med pylonerne på Storebæltsbroen - ca. 270 meter højde.
De opføres af det danske energiselskab European Energy.
Beslutningen om på placeringen og størrelsen har vi ingen indflydelse på – det ligger et andet sted.
Vigtig at slutte op om foreningen GERNOK, da de har en mulighed for at blive hørt, for de har dialogen med interessenterne – det har en lille grundejerforening ikke.
På GERNOKs hjemmeside kan man se en visualisering af havvindmøllerne i vores område.
Evt.
Andersen, Hummervej 3. – Mener at Grundejerforeningens hjemmeside giver god information og er sammenhængsskabende.
Berit, Udemarken 30 – Er der snerydning i området ?
Bent svarer: Nej, det har vi ikke en fast aftale om - men Bent kan kontakte ”Vejmanden”, hvis snerydning er nødvendig.
Vedr. kloakering er der intet nyt om.
Tilmeldinger til arbejdsgrupperne:
Havvindmøller: Torben Toft, Udemarken 49, Kim Lorentzen, Udemarken 80
Kystsikring/Arbejdsdage: Lars – Hummervej 8, Merete Ley – Søslangevej 41, Marianne – Udemarken 92, Lise- Hummervej 5, Klara- Udemarken 45.
Sandfodring: Arne- Udemarken 92


Referent: Merete Ley.





Generalforsamling 2023 

 


Den 8.April 2023



GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD

Afholdelse af Generalforsamling, se tilmelding

Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling

Lørdag den 8.april 2023 Kl.13

Vi mødes på Havrevang, Lønstrupvej 26, Lønstrup, Hjørring

1) Valg af dirigent, bestyrelsen indstiller Jørgen Lind Thomsen

2) Formandens beretning for 2022/23, herunder vejene og sandfodring.

3) Fremlæggelse af regnskab for 2022

4) Fremlæggelse af budget for 2023 og vedtagelse af kontingent for 2023

5) Eventuelle forslag fra medlemmerne - der er ikke modtaget forslag

6) Valg af bestyrelse. På valg er Merete Ley, Bent Corneliussen og Jørgen Wilhelmsen. Jørgen Wilhelmsen og Merete Ley genopstiller ikke, Kasper Kongsvig er på valg

7) Valg af suppleant.

8) Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen

9) Valg af revisorsuppleant. Nuværende Niels Tikøb Olsen

10) Beretning og debat

11) Eventuelt


Årsregnskab 2022

Årsregnskab for Grundejerforeningen /Rev

Kontingent                                                              Udgifter                              Indtægter

                                                                                                                                            23600

Forsikring                                                                 843,07

Gebyrer Bank                                                         100

Renter Bank                                                             2833,48

Generalforsamling                                               4835

Hjemmeside                                                               907,20

Bestyrelse                                                                 1840,60

Div.                                                                                    347,00

Årets resultat                                                                                                        11693,65


Balance

                                                         Aktiver                                                                             Passiver

Kassebeholdning                 319

Indestående i bank              350651,47 

Skyldigt beløb hj-side                 - 907,20

Balance i vejbidrag                        -4098,42

Vejbidrag opkæves i 2023       66583,00

Sandfodring 2019                                                                                                        118500,

Sandfodring 2020                                                                                                         117000,   

Sandfodring 2021                                                                                                          119000, 

Sandfodring 2022                                                                                                            119000,

 Sendt til kommunen som sandfodringsbidrag                                           -355000,-

Egenkapital i 2022                                                                                                          282354,20

Årets resultat                                                                                                                         11693,65

Balance                                              412547,85                                                            412547,85 

Jørgen Lind Thomsen, revisor    Lars Klausen, kasserer                           

   



Generalforsamling 2022 referat


Kære alle medlemmer af Grundejerforeningen Skallerup Præstegård 

Vi holder som bekendt generalforsamling den 9.april 2022 på Havrevang i Lønstrup.

Der vil blive serveret kaffe og kage, og da der er kun et endeligt antal pladser, er 

det nødvendigt med en tilmelding:

 Meld dig til, ved at sende en mail til jw@has.dk med:

 Navn.____________________________________

 Sommerhusadresse:_____________________________________

 Antal personer:______________(max 2 se nedenfor)

 Emailadresse:________________________(skriv tydeligt)

 Tilmeldingsfrist den 1.april

 

GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD

Afholdelse af Generalforsamling

Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling


Lørdag den 9.april 2022 Kl.13
Vi mødes på Havrevang, Lønstrupvej 26, Lønstrup, Hjørring

1) Valg af dirigent
2) Formandens beretning for 2021/22
3) Fremlæggelse af regnskab for 2021
4) Fremlæggelse af budget for 2022 og vedtagelse af kontingent for 2022
5) Eventuelle forslag fra medlemmerne, der er ikke forslag fra medlemmerne
6) Valg af bestyrelse. På valg er Susanne Sander og
7) Valg af suppleant. Vakant nyvalg
8) Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen
9) Valg af revisorsuppleant. Nuværende Niels Tikøb Olsen
10) Beretning og debat
11) Eventuelt

 

Budget 2022

Indtægter

Kontingent 23600
Vejbidrag 53500
Sandfodringsbidrag 119000

I alt 196100

Udgifter

Sandfodring 119000
Reparation af veje 55000
Hjemmeside og administration 4000
Gebyrer og renter 4000
Generalforsamling 5000
vedligeholdelse i området 9000
I alt 196000

Årets resultat 100

Generalforsamling 2021

GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD

Afholdelse af Generalforsamling

Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling

Lørdag den 23.oktober 2021 Kl.13

Vi mødes på Havrevang, Lønstrupvej 26, Lønstrup, Hjørring

1)      Valg af dirigent

2)      Formandens beretning for 2020/21

                      Oplæg. Affald, Henrik Lykkegård Jensen og Klaus Nielsen, Hjørring Kommune

3)      Fremlæggelse af regnskab for 2020

4)      Fremlæggelse af budget for 2021 og vedtagelse af kontingent for 2021

5)      Eventuelle forslag fra medlemmerne

6)      Valg af bestyrelse. På valg er Merete Ley, Bent Corneliussen og Jørgen Wilhelmsen

7)      Valg af suppleant. Nuværende Vakant

8)      Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen

9)      Valg af revisorsuppleant. Nuværende Niels Tikøb Olsen

10)   Kystbeskyttelse/sandfodring

11)   Eventuelt

Budget 2021

Indtægter

Kontingent

Vejbidrag

Sandfodringsbidrag

I alt

Udgifter

Sandfodring

Reparation af veje

Hjemmeside og adminkistration

Gebyrer og renter

Generalforsamling

vedligeholdelse i området

I alt

Årets resultat

23400

66000

119000

208400

119000

61000

1100

2000

10000

10000

203100

5300

Generalforsamling 2021, referat

REFERAT AF GRUNDEJERFORENINGENS GENERALFORSAMLING

LØRDAG DEN 23.10.2021.


PKT. 1. Valg af dirigent Erik Hammer blev valgt


PKT. 2. Formandens beretning.

Vejene,

Hvorfor er Udemarken på vej i havet ved S svinget?Vi har desværre også i år set en effekt af, at der syd for Nørlev Strandvej er etableret en fast skræntsikring bestående af Norsk granit. Vi har også set et bjerg af granit nord for Nørlev Strandvej, som har et lille hus på toppen. Begge disse former for kystsikring betyder at vi får en læside erosion ved, at der ved bestemte vindretninger skabes en strøm rende nordpå fra Lønstrup, som betyder at vores sydligste strand, nemlig ved Udemarkens S sving mister sand.

Det ser heldigvis ud som om, der i det forgangne år er på lejret sand, som følge af sandfodringen til havs, gentagne reparationer af nedkørslen og at klitten ved vejsvinget er sat i stand, så vi må håbe det bedste.

Kommunen har løbende vedligeholdt nedkørslen til stranden, så den i det meste af sommeren har været brugbar.

Kommunen har søgt Kystdirektoratet om at få lov til at anlægge en ny nedkørsel, nord for parkeringspladsen, denne tilladelse har kommunen fået, og de vil derfor anlægge en ny mere ”beskyttet” nedkørsel her via parkeringspladsen ved redningshuset.

I den forbindelse vil vi i bestyrelsen arbejde for, at Udemarken bliver inkluderet i denne nye ”nedkørsel”. Enten ved at der lægges ”sten” eller at der fodres med sand

Vedligeholdelsen af vejene.

Der er i budgettet af sat midler til at vedligeholde vejene. De beløb der bruges hertil bliver betalt løbende af medlemmerne af foreningen. Når man budgetterer bidragene, vil det jo altid være et kvalificeret skøn over, hvad det skal koste.

Vejret og meget trafik kan jo ødelægge beregningens resultat.

Der er i år et stort behov for at se på dele af vejen, specielt den del af vejen, der befinder sig mellem Kystmarken og Nørlev Strandvej, da vejen her belastes af os, og Vesterhavsgårdens medlemmer. Desuden bliver vejene belastet af en større vinter trafik som følge af helårsbeboelse og udlejning.

Derfor må vi rette op på det ved en udvidet ”pleje” af vejene, det kan være en opbrydning af vejen og selvfølgelig genetablering, men efter at forskellige ”reder” af grus er fjernet.

Vi vil straks tage fat i problemerne og håber at have en plan klar til forårets (2022) generalforsamling.

Fredningen

Nørlev Kæret har nu været fredet et stykke tid, og vi har spændt ventet på, at Kommunen vil realisere Plejeplanen for området.

Den store del af fredningen har været afgræsset i år som sædvanligt, mens der ikke er sket noget i det centrale lille område fx med hensyn til en ”græsning”.

Vi mener at det er for dårligt!

Der mangler penge til at pleje specielt det lille kær, midt i vores område.

Den midlertidige løsning er, at kommunen har lovet at foretage en slåning af området, samt fjerne større buske, og måske skabe nogle af de felter med blottet mineraljord, som er en del af plejeplanen.

Kommunale projekter.

Affald

Affaldet skal sorteres, som i resten af Hjørring Kommune. Det normale er 4 fraktioner. Restaffald, organisk affald, plastik/metal og papir/pap.

Bestyrelsen har ved møder i sommer fået præsenteret de forskellige muligheder og er nået frem til en løsning med to containere pr. hus, ganske som i Hjørring By er at foretrække, og vi vil gerne arbejde videre i samarbejdet med Hjørring Kommune på at bruge denne løsning.

Se  referatet nedenfor

 

Klitterne

Kystdirektoratet/Naturstyrelsen/Hjørring Kommune, ja hvem har egentlig ansvaret for klitterne?

Vi fik besked fra Kystdirektoratet/Naturstyrelsen om, at man ikke ville afholde klitsyn mere, men man understregede dog, at man ville holde øje med de fredede klitter.

Det er jo sådan fat, at Naturstyrelsen tager sig af sandflugt og fygning, medens Kystdirektoratet tager sig af Klitfredningen.

Klitterne bliver højere og højere, og det tilførte sand betyder at processen fortsætter indtil vegetationen eventuelt brydes op og der starter en miledannelse. Hvis du er interesseret i at se sådan en, så gå de 3 km mellem nedkørslen ved Nørlev Strandvej til Kjærsgård Strand, på den tur vil du se både se stejle klitter og miledannelse.

Et problem i klitrækken er de mange ”overgange - stier”, som betyder at der nogle steder er tendenser til begyndende miledannelse. Samtidig er der i klitrækken flere gamle pæle og markeringer fra tidligere aktiviteter fra naturstyrelsen. Vi bestræber os på at få en ny skiltning med tekst på dansk og engelsk, tysk om, at denne sti er til stranden samt selvfølgelig også en markering af, hvilke overgange man ikke må benytte. Skiltene skal naturligvis være ”venlige”, da klitten er offentlig tilgængelig og fredet.

Her i sommer fik vi besøg af Christina Kjærby og Jørgen Nielsen fra Naturstyrelsen og fik en god og seriøs snak om klitternes tilstand. Der er en enighed om, at der skal gøres en indsats ved ”Udemarken Svinget”, og det er sket. Vi håber i samarbejde med Naturstyrelsen og Hjørring Kommune, at få styr på en yderligere sikring af svinget.

Arbejdsweekends

Der skal her lyde en tak til de medlemmer af foreningen som var med til at plante fyrrefaskiner.

Vi I bestyrelsen og medlemmer i foreningen har flere gange været i Klitterne i Arbejdsweekends, en eller to dage, hvor vi f.eks. ”sætter Fyr”, som vi får fra Naturstyrelsen.

Det er hyggeligt at mødes med naboer.

Vi vil gerne se flere…så husk at mærke af i kalenderen, når dagene/dagen annonceres.

 

Hjælper sandfodring?

Hypotesen er, at det sand som tilføres kysten syd for ”Lønsnæs Hoved” (Min opfindelse) på vejen nordover lander i den nordligste del af vores område langs Udemarken, resten afleveres af havet til kysten nord for os. Der dannes forklitter ved ex. Kærsgård Strand og miledannelse udfor, lige nord for vores område, ved Vandplasken.

Derfor skal vores sandfodring ske tæt udfor stranden ved Nørlev strandvej og nordpå.

Der er tegn til at der er aflejret mere sand på stranden end sædvanligt, og Kommunen mener også, at der er ”meget” sand i år, men…..det har ikke blæst.

En del af sandfodringen i vores sydlige klitområde burde i år bestå af en direkte klitfodring, fra stranden – med lastbil og en stabilisering af klitten med en efterplantning af hjelme eller marehalm. Dette vil bestyrelsen forsøge at forfølge.

 

Plasticaffaldet på stranden.

Er et stort problem, det kan løses ved et samarbejde, som ikke betyder, at man blot smider affaldet i en ledig affaldsbeholder ved et sommerhus.

Løsningen kunne her være en container til formålet ved en containerplads….som oprettes som en følge af kommunens nye affaldsplan for vores område. Kommunen har ved forskellige lejligheder fået en opfordring om at opstille containere til affald fra stranden.

 _________________________________________________________________________

Efter formandens beretning var der oplæg om den kommende affaldssortering.
Hjørring Kommune skal have affaldssorteringen på plads senest den 01.01.2023, det
betyder, at generalforsamlingen skal tage stilling til, om vi ønsker en nedgravet
affaldsløsning med molokker eller affaldssortering på de enkelte matrikler.
I den forbindelse havde bestyrelsen inviteret Henrik Lykkegård Jensen og Klaus
Nielsen, fra Hjørring Kommune til at gennemgå de to forskellige ordninger.
Ved at vælge affaldssortering på de enkelte matrikler, skal der i området laves 4
vendepladser til de nye renovationsbiler, hvis vægt stiger fra 12 tons til 18 tons.
Samtidig skal områdets veje tilrettes til de nye renovationsbiler.
Udgifterne til vendepladser og tilretningen af vejene skal grundejerforeningen selv
afholde.
Ved valg af nedgravet affaldssortering med molokker skal grundejerforeningen
selv finde egnede pladser – men da området ikke har nogle kommunale fællesarealer
er det enkelte sommerhusejere, der skal lægge jord til. Hjørring Kommune vil ikke
ekspropriere jord til molokke områder. I vores område skal der være 3 eller 4 mo-
lok steder.
Efter det kommunale oplæg var der en ivrig debat. Da bestyrelsen skal indgive
ønske om en af ordningerne inden den 01.01.2022 - bad bestyrelsen generalforsam-
lingen om at tilkendegive, hvilken affaldsordningen der ønskes.
Afgørelsen blev: 8 sommerhusmatrikler ønskede molokker, 12 sommerhusmatrikler ønskede affaldssortering på egen matrikel.
Ved affaldssortering på egen matrikel skal de nye skraldespande afskærmes –
Der blev stillet spørgsmål om lovligheden ved at opsætte afskærmning om
skraldespandene på Udemarken.
Dette undersøges af bestyrelsen.
Herefter blev formandens beretning godkendt.

PKT.3. Fremlæggelse af regnskab.
Regnskabet blev godkendt.
PKT.4. Fremlæggelse af budget 2021 og vedtagelse af kontingent 2021. Budgettet blev godkendt, og vi fortsætter med samme kontingentstørrelse.
PKT.5. Eventuelle forslag fra medlemmerne.
Der var ikke indkommet forslag fra medlemmerne.
PKT.6. Valg af bestyrelse. På valg er Merete Ley, Bent Corneliussen og Jørgen Wilhelmsen.
Alle ønskede genvalg og blev valgt
PKT.7. Valg af suppleant. Nuværende vakant.
Ingen ønskede at genopstille.
PKT. 8. Valg af revisor.
Nuværende revisor Jørgen Lind Thomsen blev genvalgt.
PKT. 9. Valg af revisorsuppleant.
Nuværende revisorsuppleant Niels Tikøb Olsen blev genvalgt.
PKT.10. Kystbeskyttelse/sandfordring.
Jørgen Wilhelmsen opridsede de tydelige tegn på sandfordringen. Fortalte lige -
ledes om de fælles arbejdsdagene, og hvor vigtigt det er at vedligeholde klitterne.
Bestyrelsen blev spurgt om kystbeskyttelse med pileflet, som foregår sydligere på
kysten - da forsøget ikke er færdigt, er det ikke en officiel metode til kystbeskyttelse.
Spændende på et tidspunkt, at høre resultatet af forsøget.

PKT. 11. Eventuelt.
Der var forespørgsel til områdets veje.
Bestyrelsens svar var, at der er fokus på specielle steder, hvor der er risiko for
store vanddannelser, så vi kan undgå de store huller i vejene.

Referat: Merete Ley.

 

Generalforsamlingen den 23. oktober 2021

 Bemærk tilmelding!

Kære medlemmer af Grundejerforeningen Skallerup Præstegård.

Vi i bestyrelsen har valgt at afholde en generalforsamling i Grundejerforeningen den 23. oktober kl. 13.

Det bliver ikke en generalforsamling, som de sædvanlige, den ligger på et forkert tidspunkt og den ”passer” ikke i forhold til foreningens vedtægter.

Det har vi i bestyrelsen valgt at se hen over - igen.

Og hvorfor det?

Vi vil gerne have valgt Merete Ley, Bent Corneliussen og Jørgen Wilhelmsen i 2021 til en ny to årsperiode.

Vi vil gerne have godkendt regnskabet for 2020.

Og vi vil gerne have en dialog med foreningens medlemmer om vigtige emner for foreningen.

For eksempel

Sandfodring, status og fremtid, herunder hvad sker der med de indsamlede midler.

Klitsyn, hvordan vi er kommet i gang igen.

Arbejdet i bestyrelsen, arbejdsweekends og andet samarbejde.

Dagsordenen for mødet følger snarest ligesom regnskabet for 2020.

 

Mvh

Bestyrelsen

 

Vigtigt _________________________________________________________________________OBS!

Vi mødes på Havrevang, Lønstrupvej 26, Lønstrup, Hjørring

Lokalet på Skallerup Klit, er ikke længere i brug, så vi har valgt at afholde Generalforsamlingen i lokalet på Havrevang i Lønstrup.

 

Bestyrelsen vil sørge for at reglerne for forsamlinger inden døre bliver overholdt.

 

Vi i bestyrelsen vil derfor gerne vide, hvor mange der kommer.

Derfor, hvis du ved du kommer, så skriv en mail, til mig, hvor der står: Vi kommer fra Krabbevej 13, navn: 1-2 personer.

Hvis du ikke kan komme så: Vi fra Krabbevej 13, Navn….kommer ikke til generalforsamlingen den 23. oktober.

 

Mailadresse jw@has.dk

Du kan også skrive en meddelelse på telefonen til 20576882, her skal du være obs på, at du får et svar fra mig på, at det er registreret.

Hvis ikke vi hører fra dig inden den 18 okt. tror vi ikke du kommer.

 

Hvis du ikke kan komme og gerne vil have et synspunkt på banen til generalforsamlingen, kan du udstede en underskrevet fuldmagt til et medlem, som kommer til generalforsamlingen. Jfr. Vedtægten, (”Et medlem kan repræsentere andre medlemmer ved skriftlig fuldmagt”).

 

Bestyrelsen forbeholder sig ret til at reducere antallet af fremmødte til 1 pr hus, hvis det bliver nødvendigt.

 

Bestyrelsen afholder et bestyrelsesmøde den 23. september.

 

 

Mvh

Jørgen Wilhelmsen

Indkaldelse 2020

Generalforsamling 2020

GRUNDEJERFORENINGEN SKALLERUP PRÆSTEGAARD

Afholdelse af Generalforsamling

Grundejerforeningen Skallerup Præstegaard afholder ordinær generalforsamling

Lørdag den 23.oktober 2021

 

1)      Valg af dirigent

2)      Formandens beretning for 2020

3)      Fremlæggelse af regnskab for 2020

4)      Fremlæggelse af budget for 2021 og vedtagelse af kontingent for 2020

5)      Eventuelle forslag fra medlemmerne

6)      Valg af bestyrelse. På valg er Merete Ley, Bent Corneliussen og Jørgen Wilhelmsen

7)      Valg af suppleant. Nuværende, vakant

8)      Valg af revisor. Nuværende Jørgen Lind Thomsen

9)      Valg af revisorsuppleant. Nuværende Niels Tikøb Olsen

10)   Kystbeskyttelse/sandfodring

11)   Eventuelt